Tips til alle de med innekatt og dyrbare møbler..

Mens vi bodde i Oslo skaffet vi oss en katt, en nydelig grå perser exotic. Som de fleste katter har den klør og som de fleste katter foretrekker den at klørne alltid er parate til kloring.. I og med at hun er en inne-katt har vi klippet av den skarpe spissen på klørne med jevne mellomrom, men da har hun funnet ut at møbler er geniale for å skjerpe opp klørne igjen.. Da jeg trakk om spisestuestolene tror jeg det varte én uke før alle 6 stolene var oppklora. Når vi nå fikk sofa i lin istedenfor skinn tok det ikke mange timene før pus hadde laget noen fine hull i den.. Sinna matmor og forvirret pus! "Får jeg ikke lov å skjerpe opp klørne på sofaen?? Nei, nå skjønner jeg ingenting.."
For en stund tilbake leste vi et tips om noe som het Soft Paws eller Soft Claws (ut i fra hvem som solgte de), som er en type ekstra-negl med myk tupp som limes på klørne. Disse er utviklet av en amerikansk dyrlege og er helt smertefrie for katten og skal være et mye bedre alternativ enn å fjerne klørne til katten. Dette har jo aldri engang vært et alternativ for oss, men når vi nå både kan få en fornøyd katt og en sofa uten opprevna tråder er vi alle fornøyde.
Soft Claws/Paws kan man få i forskjellige størrelser og farger og limes på med noe som ser ut som negl-lim (for de som har prøvd falske negler noen gang..) Vi valgte den nøytrale fargen denne gangen, men dattera vår på snart 3 år insisterte på at pus skulle få rosa neste gang.. og det kan hun jo!

Pus kjeftet litt mens vi tok de på, men etterpå løp hun rundt på gulvet og lekte som vanlig.. hun har ikke merket noe til de ekstra klørne og sofaen vår er fremdeles hel,- alle er fornøyde!

Kommentarer

  1. Så søt pusekatt:) Kjempebra tips. Skal huske på det når vi får oss katt etterhvert.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord til meg! Det setter jeg stor pris på :) Ha en fortsatt fin dag!

Populære innlegg