Mal et bilde i dag!

I de fleste stuer henger det en eller annen form for kunst, så hvorfor ikke male bildene selv og få de spesialtilpasset din stue? Det er gøy å male, det er billig og det er lett å bytte ut bildene etter årstid, interiørbytte eller fordi man bare er lei av å glo på de samme bildene..

Etter at vi fikk inn en linsofa istedenfor svart skinn måtte også bildene på veggen byttes ut.. Ut med de kraftige fargene og inn med de sarte.. Bildet er malt med fargene olivengrønn, jordbrun, hvit og gull, selv om kvaliteten på fotografien desverre ikke får frem alle fargene slik de egentlig ser ut.

Jeg kjøpte et billig ferdigprodusert lerret, men det er ikke alt for vanskelig å spenne opp et eget lerret heller. Sjekk for eksempel http://www.youtube.com/watch?v=t7iRiF1k7s4&feature=related for videoinstruksjoner (på engelsk) eller http://www.kunstnerutstyr.no/STREKK%20AV%20LERRET.htm for instruksjoner på norsk.
Kjøp akrylmaling i de fargene du ønsker (tørker fortere enn oljemaling og lukter mindre, og passer bra til "hurtigmalerier"), noen greie pensler og eventuelt en palett.
Inspirasjonen er vel kanskje det man sliter mest med å få tak i, så jeg bruker ofte å finne noen bilder, av f.eks en rustikk vegg, myser litt og så maler jeg fargene og formene uten for mange skarpe detaljer.. Bruk f.eks tørkepapir for å skape ekstra effekter.
Dette er ikke kunst ment for gallerier, men personlige bilder ment for din egen stue, så ikke vær redd for å eksperimentere..

Kommentarer

Populære innlegg