Voksenkreklingsaft..

I kjøkkenvinduet vårt står det er Norgesglass og godgjør seg.. Og vi er veldig spent på resultatet..

Ingredienser:
Legg kreklingbærene i et norgesglass og hell på 60% sprit til bærene er dekket.
La glasset stå i 5 uker. Rist glasset annenhver dag. Sil spriten fra bærene.
Tilberedning:
For hver liter med avrent sprit kokes en sukkerlake av 6dl sukker og 2dl vann. Avkjøl sukkerlaken og bland den i spriten. Lagre likøren i minst et par måneder. Prøvesmak likøren under lagringen.

KREKLINGSAFT

For de som foretrekker den mer edruelige formen for kreklingsaft, så har vi også prøvd å lage en ren kreklingssaft som nå er nedfryst i beger i frysa. 

Ingredienser:
3 liter bær
moses i foodprosessor
2 liter kokt vann
30 gram vin- eller sitronsyre
 
Tilberedning
syren blandes i det kokende vannet, og blandingen helles over de moste bærene.
La stå kjølig i 1 døgn i beholder av plast (ikke metall!)
rør om av og til.
Sil safta – i klede eller sil.
Rør inn sukker: 0,25 – 0,5kg pr. liter saft
Saften haes på glass m/lokk eller plastkopper m/lokk og kan fryses.


Kommentarer

Populære innlegg