Farmors makrellmiddag
Da jeg første gangen serverte denne retten til Husbonden bodde vi på Adamstuen i Oslo, og makrellen ble kjøpt på Ica på Bislett.. Jeg husket heldigvis hvordan jeg skulle filetere makrellen (takk, pappa), og Husbonden ble mektig imponert..
Det var nok derfor han fridde til meg...
Denne oppskriften har jeg etter min farmor, og de fleste stusser veldig når jeg nevner kaffe og makrell i samme oppskrift..
Ingredienser
Makrell (hel eller filet)
Ferdig kokt kaffe
Mel
Salt og Pepper
Smør
Rømme
Salat
Poteter
Oppskrift
Dypp makrellen i kokt kaffe
Rull den deretter i en blanding av mel, salt og pepper
Stek med godt smør
Ha litt kokt kaffe i stekepannen og la syde til det hele er redusert
Ha deretter over rømme og rør godt
Server med salat og rømme
Og selvsagt med poteter..
Og dermed har man laget min farmors makrellmiddag!
Nyt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord til meg! Det setter jeg stor pris på :) Ha en fortsatt fin dag!