Den første førskolen
I dag slår pedagogen i meg et slag for førskolebøkene til Goboken. Vår lille pode har allerede fått alle alfabetbøkene i "Min første ABC", og har nå begynt på "Min første 123". Hun er 4 år til høsten, og elsker disse bøkene. ABC bøkene blir mer for underholdningens skyld, og for at hun kan gjenkjenne noen av bokstavene, mens 123 bøkene er mye lettere for henne å kunne involvere seg mer i, så lenge hun kan tallene, formene, "større og mindre enn", etc.

(Alle bildene er fra Goboken sin nettside)Jeg ble litt nervøs da jeg på siste foreldresamtale etterspurte litt mer intellektuell stimuli i barnehagen (privatbarnehage), og fikk beskjed om at de min datters gruppe (3-4 år) frem mot sommeren skulle jobbe med sirkler (og kun med sirkler). Jeg fant dermed ut at førskolekunnskapene får jeg stå for selv, og bestilte da "Min første 123" fra Goboken. Så lenge dattera vår synes det er gøy å lære så er det bare å gi henne den kunnskapen.


Til "Min første ABC" får man én lydbok og én bok, hvor man får høre historier hvor de fokuserer på ord som begynner på den enkelte bokstaven. Vi får møte romvesener, brannmenn, drager, vikinger, etc., og til hver bokstav er det også en sang som barna lett kan synge med på. I hver pakke får man 2 bøker og 2 lydbøker. Prisen er ca.190 kroner per pakke, og man får vel en ny pakke cirka hver 4.uke (hvis jeg husker riktig).


Til "Min første 123" får man én bok og én aktivitetsbok i hver pakke. Disse pakkene koster også ca.190 kroner og kommer hver 4.uke. Goboken beskriver bøkene slik; "Gjennom “Min Første 1-2-3” får barnet grunnleggende erfaringer med tall og telling, og den naturlige nysgjerrigheten for tallenes verden stimuleres." Vår lille jente liker historiene, og jeg som mor synes de er flinke til å flette inn kunnskap omkring tall, former, "større og mindre enn", etc. på en gøy måte.

Kommentarer

 1. Hei :)
  det hørtes ut som en litt stivbent barnehage ;)
  Bøkene du anbefaler er veldig bra. :)
  Ha en fin dag videre og en god 17 mai.

  SvarSlett
 2. Ikke sant! Er veldig fornøyd med barnehagen sånn generelt, men ble litt overrasket over førskoletilbudet ja..
  Du må også ha en fortreffelig dag videre, og en forhåpentligvis solrik 17.mai!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord til meg! Det setter jeg stor pris på :) Ha en fortsatt fin dag!

Populære innlegg