Skogens gull





I dag har vi vært på søndagstur inn til "Fiskevann", dog uten å få noe fisk å skryte av.. Husfrøyen hadde med seg blåbærplukker, og husbonden og avkommet hadde med seg fiskestang og nyoppgravde beitemark. Desverre har ikke en jente på snart 4 år like stor tålmodighet når det kommer til fisking som det faren hennes har, så da var det mer spennende å plukke blåbær til mor (som takknemmelig tok i mot det ene bæret etter det andre). Det ble da ikke noen blåbær med hjem igjen, men derimot ble blåbærplukkeren full av gylne små kantareller. Nå er ingen av oss drevne soppkjennere, så vi holder oss til vanlig kantarell.


Nå er det jo flere måter å tilberede vanlig kantarell på, men den mest klassiske (og kanskje den beste?) er rett og slett å smørsteke de gylne soppene i godt smør, og smake til med en dæsj med salt og pepper. Server med nybakt brød og du har deg en kulinarisk opplevelse, rett fra skogen.

Kommentarer

Populære innlegg