Råbra rabarbra

Flere enn oss som har fråtset i rabarbra?
Uheldigvis har vi vært avhengige av familiemedlemmer med alt for mye rabarbra, men til neste år håper jeg vi har fått ordnet vår egen rabarbra.. Men vi har fått laget både saft, syltetøy, og fryst ned noen biter til å ha i muffinsene til høsten. Herlig!

Oppskriften på rabarbrasaften satte husbonden sammen etter inspirasjon fra en oppskrift på Matmisjonen, som forøvrig har maange andre gode oppskrifter også..!
Som du ser er det ikke akurat mye igjen av de 4 flaskene han lagde..
Saften er knallgod!!

 0,5 kg rabarbra
200g sukker
1 kurv jordbær
en liten dæsj malt ingefør
1liter vann
en litt større dæsj sitronsaft

Ellers fulgte han oppskriften til Matmisjonen:

Bland rabarbra og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter. Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær, ingefær og vann. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg. Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete. Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet.
Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.

Jeg lagde rabarbrasyltetøy, og tenkte at jeg skulle teste ut de nye steviadråpene jeg hadde kjøpt. En standardoppskrift på rabarbrasyltetøy er 1 kg rabarbra og 500g sukker.. Eventuelt en dæsj ingefær eller kanel.


Oppskriften min ble som følgende

0,5kg rabarbra
100gram sukker
5-6 dråper med steviaekstrakt (etter egen smak)

Skjær rabarbra i små biter.
Kok med sukker og stevia i 1 time, eller til passe tykt.
Ha på rene og varme glass.
La glassene stå opp ned mens de avkjøles.
Nyt!

We've been so lucky as to get a lot of rhubarb from some of our familymembers. So we've made rhubarb-strawberry-lemonade, and rhubarbjam. A taste of summer!

Kommentarer

Populære innlegg