Blåbær-krekling-seigmenn

Etter tre uker på Rikshospitalet, og fire operasjoner, er vi endelig hjemme på et sommergrønt Sørland igjen. Herlig!
Her ble vi møtt av en overgrodd hage, sukkermaur, tonnevis av aviser og regninger (hurra..), og mange fine, små spirer i drivhuset.. Mye å ta igjen!
Mens vi har vært på sykehuset har vi ikke akkurat fokusert på kostholdet.. Den første uken spiste jeg nesten ingenting, og de neste to spiste jeg alt som ble servert.. så det har blitt mye (!) sukker og godsaker den siste tiden.
Nå er vi klare for å fokusere på det sunnere livet igjen!

Denne helgen har jeg laget BLÅBÆRKREKLINGseigmenn!


 Oppskriften er veldig enkel, barnevennlig, sunn og kjapt gjennomført!

2dl av saft fra norske blåbær og råsaft fra krekling
2-3ss gelantinpulver
et lite dryss med Stevia

Press og sil blåbærene slik at du sitter igjen med en ren blåbærsaft. Bland med like deler råsaft av krekling (kan sikkert utelates). Dryss over Stevia (kun en liiiten mengde er nok). Rør forsiktig inn gelantinpulveret, og varm opp til gelantinen er oppløst. Ha i ønskede former. Mine er fra Økosjokolade.
Putt i kjøleskapet 1-2 timer, og NYT!
 Først smaker de veldig lite, men ettersmaken gir en eksplosjon av blåbærsmak.
Forresten - man kan også spise Stemorsblomsten!


Jeg hadde noen fryste blåbær, og fryst råsaft av krekling. Men for de som ikke tilfeldigvis har dette tilgjengelig kan man i prinsippet bruke hvilken type saft man vil. For eksempel granateple, appelsin, sitron, rips, solbær.. Gjerne noe med en litt kraftig smak.
For de som er vegetarianere/veganere, så kan man bruke ikke-animalsk gelantin, slik som Agar-Agar.


After three weeks at the hospital with our beautiful and strong girl, we are finally home again! When at the hospital, we did not exactly focus on eating healthy.. The first week, I almost did not eat at all. And the two next weeks I ate whatever was served. So, we need to get back on track again. And today I've made a blueberry-crowberry-jelly men. 2 dl of blueberry and crowberry juice. A hint of Stevia (or other types of sweetening). Add 2-3 TB gelatin. For a vegan gelatin, you could use Agar-Agar. Heat up until the gelatin is fully disolved. Pour it into e.g. chocolate molds, and put it in the fridge for a couple of hours. Then - enjoy!

Kommentarer

  1. Så smart! Å lage sunne godterier av bær som inneholder både antioksidanter og vitannminer :)
    Det må vi prøve på ;)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord til meg! Det setter jeg stor pris på :) Ha en fortsatt fin dag!

Populære innlegg