Julegaver på nettet

OH HERLIGE JUL 


Jeg har da som mål at flestepartene av julegavene til venner og familie i år er hjemmelagde, og jeg merker jo at kreativiteten skal få noe å bryne seg på. 
For de som ikke har tid eller lyst til å stå på kjøkkenet, på syrommet, eller i snekkerboden helt frem mot jul så har man heldigvis andre alternativer. 
Her kommer noen idéer til hvor du kan finne fine gaver til både store og små:

Miljøvennlig kosmetikk:

Rein Hudpleie (blogg) gir det de lover, rene hudpleieprodukter for hele familien. Økologiske, uten unødvendige tilsetningsstoffer, og selvsagt ikke testet på dyr. Jeg har bestilt produkter fra Rein Hudpleie via Epla, og jeg er svært fornøyd med disse produktene. Kan anbefale både leppepomaden, sheasalven, og sjampoen for mørkt hår.

Her kan man kjøpe det meste man trenger til kropp og ansikt, være seg kremer, sminke, solprodukter, hårstyling, babyprodukter, eller parfyme. Jeg har brukt parfymen Tea Garden siden i våres, og er veldig fornøyd med den. Du kan også bestille et prøvesett med 9 forskjellige parfymer. Jeg likte både roseduften og vaniljen (til kveldstid). Jeg fikk tomtomMAMA MOM i gave da jeg var gravid sist, og jeg kan også anbefale deres produkter for de vordende mammaene der ute.

Sjekk ut alle skjønnhet- og velværeproduktene man kan finne på Epla! Nesten som å ha laget det selv, bare "jukset littegranne". Hjemmelagde såper, kremer, oljer, sminke, sminkevesker.. Her har jeg funnet mye fint både til meg selv og til gaver. 

Her får du kjøpt håndlagde såper frie for parabener og annet unødvendig tull, i tillegg til hårpleieprodukter, husholdningssåpe, og tradisjonelle barberprodukter. Absolutt noe for min kjære husbond, som sverger til barbering på gamlemåten.

For flere idéer til økologisk og naturvennlige produkter, sjekk ut f.eks Grønn Hverdag sin forslagsliste.

 Leker til barna:

Igjen, EPLA 
Her finner du hjemmeheklede rangler, strikkede kosedyr, dukkekjoler, smykker, puslespill, treleker.. listen er lang, og lekene er flotte! Virkelig verdt å ta en titt på. 

Vår store, lille Storesøster fikk fargeblyanter med navn og etternavn på til skolestart. Til bursdagen fikk hun boken Skjønnheten og Udyret med hennes navn, søsters navn, sted, etc. Veldig fornøyd med kjapp levering og produkter som gir det de lover.

Vakre treleker til barna, laget av tre fra miljøvennlig skogbruk. Laget for generasjoner :) 

Miljøvennlige produkter for de små. Mange søte stoffdyr, lekesett, byggeklosser og draleker i tre.

TEKNISK MUSEUM
Gaver for hjernen og utforskertrangen. Kanskje ikke av det mest etiske og miljøvennlige slaget, men læreren i meg liker jo hjerneføde-gaver..

Klær til store og små:

POSH GIRL VINTAGE
En Amerikansk drøm av en bruktbutikk. Her kan du virkelig finne drømmekjolene fra 40tallet, og hippiebrudekjolen fra 60tallet. Og det er jo ikke akkurat noen bombe at vintageklær ofte er av en litt bedre kvalitet enn nåtidens bruk-og-kast klær.

Barneklær i ull og bomull, med fokus på miljø og etisk handel. Her finner du også noen få leker til de minste.

Et miljøvennlig klesmerke med fokus på gjenbruk av tekstiler. Mange fine kjoler og skjørt!

Hjemmestrikkede babyklær i ren ull. Vakre å se på og varme på små kropper.

Vakre klær til damer, med fokus på etisk handel, økologisk bomull, 100% ull og resirkulerte vesker. Jeg som er svak for retrostilen, spesielt 1940 og 1950tallet, elsker mange av kjolene deres.

ROKIT
Et skattekammer av vintageklær! 

BLOPPIS
Norsk nettloppis med et utvalg for både mor, far, søster og bror.. og hus!

Pynt til kroppen: 

EPLA SMYKKER
Ja, jeg vet.. jeg kommer tilbake til denne siden igjen og igjen.. Men en god ting kan jo ikke gjentas for ofte? Her finner du smykker, ringer, øredobber, smykker for menn, smykker av edle metaller, og personlig tilpassede smykker.

LILLE SiNo
De søteste hårbånd og hårbøyler til de små. Lekre farger og fine blomster. Verdt en titt!

ETSY
Den engelske versjonen av Epla. Fantastisk mye fint, og et større utvalg enn på Epla. Men du må jo da mest sannsynlig tenke på både porto og toll.. 

PANDURO HOBBY
Eller hva med å lage smykkene selv? Kjøp ferdige pakker, eller bruk din egne kreativitet til å sette sammen vakker blingbling!

Til huset:

STRAND
 Miljøvennlig og leken design. Trykker egne motiver for hånd med silketrykk på brukte stoffer, lin eller økologisk bomull. Har også fått trykket opp gavepapir med eget design.

VIVOLI INTERIØR
 Med egne ord: "Vår visjon er å gi brukte møbler et nytt liv! Dette gjør vi ved å redesigne gamle interiørprodukter vi kommer over, og på denne måten gi et nytt og særeget uttrykk til møbler som fortjener det."

MATGAVER
Gi bort økologisk mat på døren? Sjekk it Solgard sin side HER. Hva med å gi bort en hjemmelaget krydderblanding? Eller tørket sopp.. eller drops.. Epla har et utvalg HER.

BIVOKSLYS
Overrask venner og familie med hjemmelagde bivokslys! Enten kan du kjøpe pakker med bivoksplater og veker, og ta en hobbykveld med barna. Utstyr kan du kjøpe HER. Eller du kan gå for den ferdige varianten. For eksempel de du kan kjøpe HER (som forøvrig også har mye bra honning!) eller HER. Etsy har også et utrolig utvalg lys, sjekk HER.

SIMSALA BIM
Gjenbruk og redesign i fokus. Veggpynt med "kloke ord for dagen". Noe for enhver personlighet!

 DREIERIET KERAMIKK
Hjemmelagd keramikk i steingods. Jeg elsker "løvblad" lysestakene!

KUNST
Fotografier, grafikk, malerier, illustrasjoner... Bare å velge! Sjekk for eksempel Epla HER, eller FineArt HER, eller Norske Grafikere HER, eller DevianART HER.

Listen ser jo ganske uoverkommelig ut.. Men dersom du ønsker å tenke etikk, økologiske varer, håndlaget, gjenbruk.. så er det jo absolutt mye å velge i mellom!

Ellers vil jeg jo anbefale å gå på lokale markeder, gårdsutsalg, sjekke ut f.eks finn.no o.l. Og ikke minst prøve å bevare det viktige med juletiden,- som jo er å slappe av og kose seg sammen med de man er glad i! Ikke sitte igjen med tom konto eller ukjent gjeld etter overshopping av siste liten julegaver..

Kommentarer

Populære innlegg