En kjole med sjel..
Kjoler med sjel.. vintage kjoler.. 
Jeg foretrekker gamle, arvede kjoler fremfor nye kjoler.
Kvaliteten er ofte svært god, snittet er gjerne bedre, siluetten har noe mer feminint over seg, og ikke minst liker jeg tanken på at kjolen har vært ute en vinternatt før.

En kjole som har levd et liv!

Men jeg innser jo at det ikke alltid er mulig å få tak i disse kjolene.. desverre!

Liker man vintage, og ikke har en oldermor med et stort klesskap, kan man finne uendelig mye i bruktbutikker og på nettet! Og de behøver jo ikke å være av det eldre slaget.. skjønner at ikke alle er like glad i eldre kjoler som det jeg er.. Men det finnes jo flere kjoler av en nyere dato som har snittet fra 40tallet.. Listen og butikker og nettbutikker er nesten uendelig..

For eksempel

norske:

 Og dersom du ønsker sveisen som passer til den "nye" 50talls kjolen din, OG du tilfeldigvis også bor i Oslo, bør du ta en tur til Billie Bang's for en hårstyling før du tripper avgårde til The Nighthawk Diner for en date med din kjære.

I love my vintage dresses, most of them handed down to me through my grandmother and her relatives. I love the idea of a dress with a soul, a dress that has lived a life, as much as I love the feminine sihouette and the quality of the fabric. If you're in loss of a grandmother with a closet full of 40s dresses, there are plenty(!) of vintage shops and online shops to choose from, both original dresses and "replicas".

Kommentarer

Populære innlegg