Hjemmelagde seigmenn
Er du glad i seigmenn, eller lager seigmenn til jul, hvorfor ikke begynne å lage det til "lørdagsgodt" eller som gå-bort-gaver?
Her snakker jeg ikke sunne seigmenn, som jeg har laget til ungene tidligere, men skikkelige seigmenn proppfulle av sukker.. Med andre ord, ikke noe man bør mumse i seg hver dag...
OPPSKRIFT
1kg farin
4dl vann (2dl + 2dl)
100g gelantinpulver
4ts sitronsyre
Næringsmiddelaroma
Næringsmiddelfarge
Farin (til å rulle seigmennene i)
SLIK GJØR DU DET
Bland 2dl vann og 1 kg farin
Bland 2dl vann og 100g gelantinpulver
Kok opp sukker og vann til sukkeret er helt oppløst
Varm opp gelantinpulver og vann til lunken
Ha gelantinen i sukkervannet, litt etter litt
Rør godt hele tiden
Ha i sitronsyre og ønsket smak og farge
Ha i en bakepapirkledd form
Sett kaldt i cirka 1 døgn
Klipp opp med en ren saks, eller stikk ut seigmennene med små kakeformer
Rull i sukker (gjerne finmalt)
Oppbevar i en lufttett boks, opp til 3 uker (hvis de ikke er spist opp før den tid..)
Kos deg!
For a sweet-treat, try making your own jellymen. Simple, tasty, but full of sugar...
Mix 2 dl of water with 1 kg of sugar. Mix 2 dl of water with 100g gelatinpowder.
Boil until sugar is fully disolved, then add the gelatin. Stir frequently.
Add 4ts of citric acid, and the flavour and color you want.
Pour into a mold with a greaseproof paper. Let cool down in a fridge for 1 day.
Cut into small squares. Roll them in sugar. Last for about 3 weeks if stored in an air-tight container at a cool and dry place.
Enjoy!
woow.. det var bra gjort :)
SvarSlettser supergott ut...
å missa nu inte...
BLOGGPARTYT fortsätter...
redan 60 fina bloggar med.
VÄLKOMMEN
Håkan