La mia cucina

I dag tenkte jeg at jeg skulle la dere ta en liten rundtur på kjøkkenet mitt. Da vi kjøpte huset var skapinnredningen kirsebærfarget, så der første vi gjorde var å male det hvitt. Plutselig fikk vi et nytt, og lysere, kjøkken! Neste prosjekt er å bytte ut benkplatene med plater i eik, og bytte ut metallvasken med en i hvitt porselen. Velkommen inn på kjøkkenet vårt!


Spiseplassen vår, med selvsydde puter (etter restestoffet fra liftgardinene) og selvsnekret benk (takk til husbonden), blir hyppig brukt. Heldige oss som fikk to lekre pin-up damer av husbondens kamerater, slik at vi aldri er i tvil om hvilken dag det er. Dvs hvis vi husker å stille på dag, dato, og måned jevnlig..


 Bordet er fra min bestemors barndomshjem, og har lenge vært brukt som utebord på hytta. Med rødmalte bein og en bordplate full av sjel passer det perfekt inn på kjøkkenet vårt. I taket henger den tøffe retrolampen én av husbondens kamerater donerte til oss (Takk igjen, Kjetil!), og stolene er Starcks "Dr.No" fra Kartell (bursdagsgave til meg selv noen år tilbake).Noen av (de alt for mange..) kokebøkene våre har fått hedersplassen i den gamle tallerkenhyllen som stod igjen da vi kjøpte huset. Med litt bengalakk ble den bra.. Brødkutteren var en julegave fra husbonden, og krydderoppsatsen var en bursdagsgave fra min bestemor. Det lille bildet fikk vi av noen felles venner, og det ble egentlig plassert der ved en tilfeldighet. Det har fått stå i fred.. Den lille krakken er fra jeg var liten, og hvis ikke jeg husker helt feil var det min olderfar som lagde den (riktig, mamma?). Den har navnet mitt og årstallet jeg ble født skåret inn på toppen.

Vekten er en gave fra min bestemor, og duken som ligger der er av ukjent opprinnelse.. Kan for alt i verden ikke husker hvor den kommer fra! Reklamen for kaffe ble kjøpt i en liten butikk i Henningsvær under fjorårets Lofotenferie, og den ble også i grunnen bare satt på benken i mangel av andre plasser å ha den.. Og sannelig, 1 år senere står den der enda..

Kommentarer

  1. Kjempekoselig kjøkken dere har!

    SvarSlett
  2. Takk takk, Mari :) Er et kjøkken jeg gjerne kan tilbringe noen timer med aviser og tekoppen min. Naboen vår på 70 hadde sagt at han fikk barndomsfornemmelser av å komme inn på kjøkkenet vårt, og det er jo litt av det vi prøver på.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord til meg! Det setter jeg stor pris på :) Ha en fortsatt fin dag!

Populære innlegg