Éngangskluter i en fei

Jeg regner ikke med jeg er den eneste travle småbarnsmoren her til lands.. Ei heller er jeg vel den eneste som i prinsippet burde hatt en pakke med tørkepapir og vaskeservietter på meg til enhver tid ungene er hjemme, og våkne.. som et snekkerbelte med "vask og tørk"..

"Støvsugde du i dag? For 10 minutter siden? Synd jeg gikk klipp av det.."
Men i vårt forsøk på å bli litt grønnere, og i samme slengen mer økonomiske, står det nå en krukke med hjemmelagde éngangskluter på kjøkkenbenken. Det er billig, enkelt, og grønt :)

Finn frem et gammelt sengetøy, t-skjorte, e.l. (vasket, selvsagt..)
Klipp det opp til passelige vaskefiller.

Finn frem et stort Norgesglass e.l. 

Fyll glasset med:
En 50-50% blanding av 7% eddik og vann (fyll opp cirka 1/4 av glasset)
Noen dråper sitron-essensiell olje (også naturlig desinfiserende)
(velg den lukten du liker..)

ELLER

Fyll glasset med:
varmt vann (fyll opp cirka 1/4 av glasset)
en dæsj med oppvasksåpe
noen dråper essensiell olje (f.eks peppermynte)

Putt oppi fillene, og skru på lokket.
Vend glasset noen ganger, eventuelt sett opp ned en liten stund.
Sett det klart til bruk!
Jeg bruker de til å tørke av bord og benker, barnestoler, støvtørke vinduskarmer og støvete lampeskjermer.. og småsøl på gulvet.. Etter bruk slenger jeg de bare i vaskemaskingen, og snart er de klare til bruk igjen!
Jeg har også brukt to litt mindre fancy isbokser til éngangskluter for vask på badet. Samme fremgangsmåte, bare litt mindre pen å se på.. Til badet bruker jeg en blanding av peppermynte og sitron, da begge er desinfiserende.
Helt vanlig, hvit edikk er et fantastisk vaskemiddel (som nevnt før), naturlig, effektivt og lukthemmende, desinfiserende... listen er lang! Se for eksempel HER
Men dersom man ønsker en litt bedre lukt på edikken kan man "jukse littegranne".


Fyll opp et glass med sitronskall.
Fyll opp med vanlig, hvit 7% eddik.
La stå i vinduskarmen i noen uker før du siler det.
(husk å ikke bruke metall-lokk, med mindre du legger plastikk i mellom)
Bland ut med vann!

For flere idéer, sjekk ut denne linken HER

With two kids in the house, it would have been nice to have a "tool-belt" with wipes and spray cleaners.. In an effort to be more "green" I've moved on to making my own kitchen and bathroom wipes, using only vinegar, a jar, some essential oils, old bed sheets, t-shirts, etc. Look HERE for a tutorial in English (with descriptive pictures :)). I use vinegar, but you could also use a liquid soap (castile). To make your own scented vinegar, look HERE.

Kommentarer

  1. Så lure tips. Jeg har hatt stående en krukke på badet med kluter for å dra over der det trengs uten å måtte ned på vaskerommet for å hente det som trengs. Mye lettere å dra over når det er så lett tilgjengelig, og rimelig er det jo også når man lager middelet selv :o) Ha en herlig kveld!

    SvarSlett
  2. Så lure tips. Jeg har hatt stående en krukke på badet med kluter for å dra over der det trengs uten å måtte ned på vaskerommet for å hente det som trengs. Mye lettere å dra over når det er så lett tilgjengelig, og rimelig er det jo også når man lager middelet selv :o) Ha en herlig kveld!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord til meg! Det setter jeg stor pris på :) Ha en fortsatt fin dag!

Populære innlegg